Uusimman blogin takaa löytyy matkailuun pahemman kerran hurahtanut matkabloggaaja ja sisällöntuottaja Sara Malinen. Löydät hänet Instagramista nimellä @lifealasara https://www.instagram.com/lifealasara/ ja hänen blogistaan Life à la Sara https://poseland.fi/lifealasara/


Voit lukea laajemmin hänen matkatarinoitaan ja -vinkkejään. Sara myös ylläpitää Instagramissa matkailusta kiinnostuneet suomalaiset yhteen kokoavaa matkailuyhteisöä Travelgrammers_finland https://www.instagram.com/travelgrammers_finland/

Me Travelgrammers Finlandin ylläpitäjät teemme aina välillä yhdessä piipahduksia eri puolelle Suomea mielenkiintoisten majoituspalveluiden perässä. Tällä erää Pendolinon nokka osoitti kohti pohjoista. Kajaanihan on siitä loistava kohde, että sieltä saa Lappi-vibat matkustamatta oikeasti Lappiin. Kajaanista löytyy kaunista luontoa, historiallisia käyntikohteita, talvisin upean lumiset maisemat ja onnistuupa siellä iglumajoittuminenkin.

Viikonloppureissumme ensimmäisen yön vietimme paraatipaikalla seisovassa majesteettisen sympaattisessa kartanohotelli Karolineburgissa. Kyseessähän on muuten Suomen pohjoisin kartano, jonka historia yltää lähes 200 vuoden taakse! Meidät otettiin oikein lämpimästi vastaan ja majoittauduimme vanhan ajan tyyliä henkivään saunalliseen huoneistoon. Karolineburgin kartano on oivallinen majoitusvaihtoehto Kajaanissa vieraillessa – ja oikeastaan ihan sitä vartenkin kannattaa matkustaa paikan päälle.

Miksi majoittua Karolineburgin kartanossa?

  • Upea kartanomiljöö puurakennuksineen. Uniikit majoituspalvelut ovat aina arvossa!
  • Joki ja rauniolinna nurkan takana. Virtaavan veden ympäröimä muinainen rauniolinna saa hieraisemaan silmiään oli vuoden aika mikä tahansa!
  • Sijainti keskustan kupeessa. Kartanolta kipaisee keskustaan kävellenkin syömään 10 minuutissa.
  • Upeat auringonlaskut joelle. Otollinen paikka ihailla laskevaa aurinkoa ja pinkkiä taivasta!
  • Vanhan ajan tunnelma ja tyylikkäät yksilölliset huoneet. Mahdollisuus majoittua myös vaikuttavassa sviiteissä!
  • Herkullinen aamiainen. Monipuolisesti tuoreita herkkuja joka makuun!
  • Erikseen vielä mainittava, että kahvi oli erinomaista!Mitä muuta Kajaanissa sitten kannattaa tehdä?

Meidän agendana oli tulla rentoutumaan arktisiin maisemiin! Kävimme lumikenkäilemässä kuuluisassa Ärjänsaaressa. Kyseinen saari on tunnettu saarta reunustavista korkeista hiekkatörmistään. Se on varsinainen Oulujärven helmi varsinkin kesäisin, mutta näin talvisinkin siellä kului raikas pakkaspäivä oikein mainiosti! Aurinko porotti täydeltä terältä, kun matkasimme Ärjänsaareen moottorikelkkareellä. Lumikenkäilyn päätteeksi laskimme vielä pyllymäkeä korkealta törmältä alas järven jäälle. Suosittelen muuten ottamaan saariretkelle maistuvat eväät mukaan!

Illalla nautimme herkullista kalaillallista iglussa Oulujärven rannalla. Saunoimme myös arktisessa saunassa, jossa peseydyimme taivasalla. Koitimme bongailla myös revontulia iglun lasikaton läpi, mutta harmiksemme emme olleet onnekkaita sinä yönä. Sen sijaan saimme ihastella kirkasta tähtitaivasta!

Kaiken kaikkiaan Kajaani tarjosi upean kokemuksen ja totesimme jo matkamme aikana, että tänne on tultava kesällä uudestaan!