Tekemistä kesälle!

Onko matkasuunnitelmat vielä hieman hukassa, etkö oikein tiedä kohteista, tai oletko paikallinen, joka on unohtanut kotipaikkansa helmet!

Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun pääset täällä kotisuomessakin muun muassa aurinkorannoille, museoihin sekä rauniolinnaan!

Lue blogin vinkit paikoista meidän kohteiden lähettyviltä, joissa vierailla kesällä tai keväällä!

Kotiseutumuseo Sodankylässä!

Kohtaa pala kadonnutta Lappia. Suurien jokien (Kitisen sekä Jeesiöjoen) risteyspaikassa, aivan lähellä keskustaa sijaitseva museo on Sodankylän helmi!  Kierroksella saa hyvän käsityksen Sodankylän alueen vanhasta koti-, kylä- ja elinkeinokulttuurista. Rakennuksen sisällä paljon mielenkiintoisia esineitä.

Museo on avoinna kesäkuukausina sekä voit käyttää vieraillessasi apuna Sompio-sovellusta.

Pappilanniemenpolku Sodankylän keskustassa!

Keskusta ja luontopolku? Kyllä, Sodankylässä on mahdollista sukeltaa metsän siimekseen aivan kylän tuntumassa. Marjastus, sienestys sekä retkeily katetulla tulipaikalla mahdollistavat ihan perinteisen retkitunnelman.

Aurinkorannoille Kajaaniin!

Sanoiko joku aurinkoranta? No kyllä, meiltä Kajjaanista löydät upeita uimarantoja! Jos olet liikenteessä kävellen tai pyörällä, pääset helposti noin kahden kilometrin päässä keskustasta olevaan Kesäniemeen, jossa voit pulikoida turvallisesti sekä kokeilla hyppytornia!

Toinen upea kohde on Paltaniemen uimaranta, jossa matalaa hiekkapohjaa ylettyy pitkälle! Rannalla myös lasten leikkipaikka sekä mahdollisuus pelata erilaisia pallopelejä.

Linnanraunioille piknikille!

Tässä täydellinen paikka viettää iltapäivää Kajaanissa, eväät vain mukaan! Linnanraunioilla voit seikkailla, mutta muista turvallisuus! Lähellä raunioita on muutakin historiallista, kuten Peerâ’n kohde Kartanohotelli Karolineburg sekä  yli satavuotias Höyrylaiva Kouta!

Keskustaan helposti erilaisiin putiikkeihin muutamassa minuutissa!